Femke Hoeksma

Home/Femke Hoeksma
Heb zelfvertrouwen en no shame!

Profiel

Femke Hoeksma
Femke HoeksmaDocent

Feiten en weetjes

Femke geeft les op woensdag en donderdag les in Leeuwarden.

– cd met Three-ality ‘t Minne

-cd met Souldada ‘Watervolk’

Ik heb een hele brede muziek smaak dus dit vind ik altijd een lastige vraag maar de cd’s die nu bij mij in de auto liggen zijn Emeli Sande, John legend, Eva Cassidy, James morrisen,  Gregory porter en Jessie J.

wow das echt even nadenken. Een nummer wat ik nu op repeat heb staan als ik ‘s ochtends wakker wordt is Labrinht met Jealous. Helemaal verliefd ben ik op dat nummer.

Heb zelfvertrouwen en no shame!

Biografie

Zangeres Femke Hoeksma begon als klein meisje van 7 in een kinderkoor van de muziekschool in Leeuwarden. Vanaf het begin was Femke hier een van de solisten.  Al snel volgden ook talentenjachten en optredens.

Vanuit het koor ontstond ‘Three-ality’, een meidentrio wat in 2002 met het nummer ‘Fugelfrij’ zowel de vakjury als de publieksprijs van het Friese Songfestival ‘Liet’ won. Meteen daarop volgden ook de eerste plaats op het streeksongfestival van Nederland en een tour met onder andere Nynke Laverman en de Kast.

In datzelfde jaar organiseerde Leonie Jansen de theatertour ‘Made in Holland’.  Three-ality deed mee, maar ook artiesten als Giovanca, Edsilia Rombley, Izaline Calister en Ali B. Een tour door Nederland, met optredens in onder andere Carré en het Luxor theater,  was het gevolg. Net als het meezingen op het eerste album van Ali B met het nummer ‘Alibaba komt’.

Met Three-ality, zowel als Trio als met complete band, volgden veel optredens. Daarnaast waren inmiddels ook al contacten met Omrop Fryslan gelegd. Wat resulteerde in vele Jingles voor de Omrop en backing vocals bij verschillende artiesten, live en op cd’s. Bovendien werden in 2007 de liedjes en clips ‘Simmer Yn Fryslan’ en ‘Winter mei dei’ opgenomen. In 2010 volgde ‘Krystdream’.

Tijdens de Made in Holland tour vond de eerste kennismaking met producer Onno Krijn plaats. Speciaal voor Three-ality schreef hij het album ‘Het Minne’.
Hiermee was op 11 maart 2009, na een spetterende presentatie in Paradiso, de eerste CD van Femke met Three-ality een feit.
Dit bijzondere album bleef zeker niet onopgemerkt, een scala aan media en live-optredens volgde,van  ‘De Wereld Draait door’ en ‘Oba-live’ tot Paradiso en het Mundial Festival.  Maar ook, eind 2009, ‘Cameretten’ én De Fryske Music Night in november 2009.  In 2010 volgden er verschillende optredens met het Noordpoolorkest. Met Jamai, Ernst Daniel Smidt, Cindy Oudshoorn en Cor Bakker, staat Three-ality in 2011 in de rockopera ‘Dromen durven denken doen’ olv Reinout Douma.

Femke en veelzijdigheid zijn 2 woorden die absoluut met elkaar verbonden zijn: Backing Vocals bij onder andere Izaline Calister, Leonie Jansen, CeCe Peniston ; de Iris Kroes band, samenwerking met ‘Twarres’ en Syb van der Ploeg, dinershows met de coverband ‘Fresh’, optredens met  ‘Great Piano’s’,‘Star nine’ en ‘ Live house collective’ (dance/house). Bovendien zingt Femke als Backing bij ‘Pink Floyd project’.

Onder de naam ‘Femnize’ zingt Femke als vocalist/MC met verschillende DJ’s en als Freelance zangeres. Ook zingt ze bij meerdere coverbands zoals de Coverband ‘Boulevard’ en ‘Kevin&Andre XXL’ . En treed ze op met haar zusje Sanne Hoeksma.

Op 27 oktober  2014 bracht ze met de band Souldada, waar Femke de leadzangeres is, het album ‘Watervolk’ uit. Met het Programma ‘Watervolk’ staan ze nu in het theater .

Jaren van zangles, coaching, een grote hoeveelheid en diversiteit aan optredes, de gemaakte cd’s en samenwerkingen met vele artiesten doen maar 1 ding concluderen: Femke is een zangeres in hart en nieren. En wat is er mooier en een grotere eer dan je passie, enthousiasme en het leukste wat er is, ZINGEN, overbrengen op en leren aan anderen?

Youtube

Plan een gratis en vrijblijvende proefles in bij Femke in Leeuwarden of in Sneek

Plan proefles
Plan proefles