Janna singing

Zingen is niet alleen leuk, het is ook nog eens ontzettend gezond! De gecontroleerde ademhaling die je leert bij het zingen, heeft een positieve invloed op je gezondheid. Ook is (beter) leren zingen goed voor je zelfvertrouwen. Zingen maakt je gelukkiger en bevorderd je immuunsysteem. Of je nu zingt voor jezelf, in een koor, op de fiets naar je werk of wekelijks op het podium. Het ontwikkelen van een goede, gezonde manier van zingen en het opbouwen van je zelfvertrouwen zijn belangrijke dingen die bij het Zang Instituut aan bod komen! Je zult erachter komen dat het nemen van zangles ontzettend leuk is en je een stuk ontspanning geeft. Dus voor de twijfelaars: Kom gewoon eens langs voor die gratis proefles!

Onze filosofie

Voordat we gaan vertellen hoe onze lessen er wel niet uit zien en wat jij allemaal kan leren tijdens de zanglessen willen we je het volgende vertellen. Iets dat je waarschijnlijk al wist, maar altijd in je achterhoofd moet houden, en iets dat waarschijnlijk ook de reden is geweest dat je op onze site bent beland:

“Zingen is een van de leukste dingen die er is en iedereen kan het leren!”

Van zingen wordt je niet alleen blij, het zorgt ook voor ontspanning en vermindering van dufheid. Bovendien is zingen een work-out op zich. Zingen kan je helpen om je bruisender te voelen. Wanneer je vaak zingt zul je bovendien meer zuurstof opnemen wat zorgt voor meer energie.

Dus…Iedereen kan zingen??

Jazeker! Oke, niet iedereen heeft dezelfde loepzuivere heldere Glennis Grace stem. Gelukkig maar, want het geeft je de mogelijkheid je eigen identiteit te ontwikkelen op zanggebied. Goed of slecht zingen staat hier helemaal los van! Geïnspireerd raken en gezond leren zingen bij het Zang Instituut is het mooiste wat we samen kunnen bereiken. Waarschijnlijk kun jij meer dan je denkt!

Janna singing

Jij bepaald de inhoud, wij de methode

Jouw zangles zal bestaan uit dat waar jij aan wil werken. Dus jij bepaald de inhoud, en je docent bepaald de methode. Neem je favoriete muziek mee, of laat je favoriete Youtube video zien en horen. Wat inspireert jou? Daarmee gaan we aan de slag in combinatie met de technieken en methodes die nodig zijn om beter en gezonder te leren zingen.

Samen stellen we een doel op waar we samen aan gaan werken. Dit kan het verbeteren van je zangtechniek zijn, of misschien het overwinnen van podiumvrees? Wil je je klaarstomen voor een talentenjacht? Of wil je gewoon lekker starten en kijken of het iets voor je is?

Voor de gevorderde zangers en zangeressen is er een studio beschikbaar waar losse nummers, albums en Youtube materiaal opgenomen kan worden. Dit is erg interessant als je jezelf wil profileren als zanger of zangeres, of als je auditie wil gaan doen. Deze video of opname krijg je direct mee naar huis en kun je gebruiken voor je Youtube kanaal of bijvoorbeeld Bandcamp (een platform waar je je muziek kan verkopen).* **

*Betreft het een album of EP moet deze nog afgemixt worden en kun je deze later ophalen. 

** Voor het opnemen van meerdere songs als in een EP of album gelden andere tarieven dan de lestarieven.