Janna singing

Zangles individueel 30 of 60 minuten

Beginners

Als je nog nooit les hebt gehad en een start wil maken met zingen, dan ben je bij het Zang Instituut aan het juiste adres. Hier kun je op een ontspannen manier kennis maken met diverse basistechnieken die nodig zijn om gezond te kunnen zingen. Ook zal de docent horen waar jij je geluid “weghaalt” en kan je aan de hand daarvan tips en oefeningen meegeven om dit op de juiste manier te doen. Zo leer je uren te zingen zonder schor te worden!

Ook ben je misschien benieuwd of jij zou kunnen zingen. Tijdens de zanglessen leer je de mogelijkheden van jouw stem ontdekken en deze te benutten. Misschien heb je wel heel veel talent zonder dat je dat wist!

De zanglessen zijn ook zeer geschikt als je overweegt om zangles te nemen, maar je weet nog niet of het echt iets voor je is. Of misschien wil je over je angst heen komen om voor andere mensen te durven zingen: in deze veilige omgeving kun je hiermee experimenteren.

Gevorderden

Voor gevorderden zijn gevarieerde programma’s en onderwerpen om mee aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Klankvorming
  • Tekstbeleving
  • Uitstraling
  • Improvisatie

Ook kan het zijn dat je in een band zingt en met het repertoire van je band aan de slag wil. Dit zijn slechts enkele manieren om een invulling te geven aan de les. In principe bepaal jij de inhoud, en de zangdocent(e) rijmt je methodes, technieken en tips aan ok mee aan de slag te gaan.

Kortom:

Een half uur, of zelfs een uur lang alle aandacht. Werken aan jou zangtechniek, overwinnen van podiumangst, werken aan tekstbeleving of het voorbereiden van een auditie.

Madera

Zangles duo 45 minuten

Een mooie mogelijkheid om elkaar over de streep te trekken; We gaan zangles nemen! Ook werkt het heel goed om elkaars voortgang te zien en elkaar te motiveren.

Mic 02

Groepsles meerstemmigheid 60 minuten 

Deze lessen zijn voor lichtgevorderde zangers en zangeressen en staan in het teken van het zogenoemde “Close Harmony”.
Het is niet per definitie een koor repetitie, dus je hoeft geen noten te kunnen lezen.
We gaan werken aan een mooie a capella of een meerstemmig nummer uitzoeken.

 Mixer

Een nummer opnemen in de studio 

Je kent het vast. Je hebt goede ideeën, en neemt ze op met je telefoon. Als je ze dan de volgende dag terugluistert wil je ze het liefst weer weggooien. Zonde! Laat je door ons begeleiden in het (af)maken van je songs en neem kennis van hoe een creatief proces in elkaar steekt. We besteden aandacht aan vele aspecten van het schrijven, zowel de muziektheorie als het doorbreken van een “Writers Block” komen aan bod. Als cursist kun je ook kosteloos bij ons opnemen. Dit kan een demo zijn, of gewoon ter oefening, om jezelf eens terug te horen, of juist voor Youtube of een auditie.

Ben je al helemaal klaar om jou talent te presenteren aan de buitenwereld? En dan gelijk goed?! Dit kan bijvoorbeeld met een begeleidings/karaoke track, of met gitaarbegeleiding van Sietze Bouma. Het nummer kan gefilmd worden, zodat je jezelf kan laten zien op Youtube, Vimeo of een ander videoplatform.
Misschien wordt je wel ontdekt!